ПРОДУКТИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ, КЛИМАТИЧНИ И СЛЪНЧЕВИ ИНСТАЛАЦИИ

 

Водата, която циркулира в затворени отоплителни и охладителни системи е корозивна и създава отлагания, водещи до риск от неочаквани пробойни и загуба на ефективност. За да се предотвратят и решат тези проблеми, е необходимо в инсталациите да се добавят специфични химикали и да се оставят да циркулират в тях.
Ако става въпрос за:

• Нови инсталации, то достатъчно е да се премахнат остатъците от монтажа, греси и масла с почистващ препарат и да се добави защитен химически продукт (инхибитор).
• Частично компроментирани инсталации, то е необходимо да се премахнат утайките, корозионните остатъци и металните отлагания чрeз химическо промиване и добавяне на химическа защита (инхибитор).
• Силно замърсени инсталации е необходимо да се премахнат металните оксиди и отлаганията от котлен камък със силно действащ възстановяващ препарат чрез използване на помпа с висок дебит , след което да се добави инхибитор.

В случай на подово отопление (работещо при ниска температура) е нужно да се добави биоциден дезинфектант за елиминиране и предотвратяване на корозия от бактериален произход.
В условията на студен климат системите трябва да бъдат защитени с антифризи. Водата, която циркулира във водните системи (студена вода и битова гореща вода) трябва да се обработва с дезинфектанти и с химикали, предпазващи от отлагането котлен камък и от корозия.
Парата, произведена от парогенераторите е силно корозивна, следователно вода трябва да се третира със специфични инхибитори на корозия.

Прочети още: ПРОДУКТИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ, КЛИМАТИЧНИ И СЛЪНЧЕВИ ИНСТАЛАЦИИ

ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ EOLO SLIM НА ACCORRONI

Eolo Slim е елемент на системи за климатизация с висока енергийна ефективност в модерни жилища. Захранва се с вода като отоплява помещението през зимата и го охлажда през лятото. Eolo Slim е с дебелина само 13 cm, което е почти половината спрямо традиционните вентилаторни конвектори и включва в компактната си и елегантна форма най-добрата инверторна технология. Идеален е за системи с термопомпа.

 

EOLO SLIM – пълен климатичен контрол
Всеки EOLO SLIM позволява да се зададе желаната температура на
вградения контролен панел така, че електрониката да оптимизира равновесието между енергийната ефективност и климатичния контрол.

EOLO SLIM разполага с контролен панел с възможност за свързване
към система Modbus, което позволява интегрирането му към
най-развити системи за сградна автоматизация.

Надеждността и гъвкавостта на технологията Modbus позволява пълен контрол на устройството и на климатичните зони в жилището.
Протоколите за комуникация позволяват контрол от дистанция на жилищните помещения чрез web базирани облачни решения.

Възможно е да се зададат на всеки EOLO SLIM различни температури в
отделните помещения или пък различни скорости на вентилатора,
например, за да се обезвлажни по-бързо дадено помещение през летния сезон.

EOLO SLIM - технология DC INVERTER

EOLO SLIM е комплектуван серийно с високоефективни безчеткови инверторни двигатели.
Двигателите с DC инвертор се регулират по скорост(брой обороти) и по мощност чрез електронен
импулсен контрол PWM (Pulse Width Modulation). Тази технология намалява драстично консуми-раната мощност и същевременно позволява да се постигне ефикасен контрол на двигателя с постоянни магнити.
Максималната електрическа консумация е подобна на тази на една LED лампа: Максималната консумирана мощност на EOLO SLIM 1000 е: при максимална скорост, само 32 W (15 W за EOLO
SLIM 250) и с модулация 10:1 сезонната електрическа консумация ще бъде изключително ниска.

Прочети още: ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ EOLO SLIM НА ACCORRONI

НОВ КАТАЛОГ НА FERRARI SRL

България Терм ООД информира, че е на разположение новият каталог за продукти, оборудване и аксесоари в областта на климатич-ната и вентилационната техника на техния италиански партньор Ferrari Srl.
Каталогът дава възможност на инсталаторите на климатично и вентилационно оборудване да се снабдяват от един единствен доставчик, спестявайки по този начин време и средства.

 

 

 


В каталога се предлагат:

 • Станции за вакуум и пълнене;
 • Събирателни станции за фреон, везни;
 • Манометрични групи;
 • Маркучи, фитинги, вакуумметри;
 • Термоанемометри, термовлагометри и термометри;
 • Системи за промиване, бутилки азот;
 • Устройства за откриване на течове;
 • Препарати за миене и химически продукти;
 • Конусни дъски, тръборези, пружини за огъване, динамометрични ключове;
 • Оборудване за заваряване;
 • Бутилки за фреон, кранове;
 • Високоповдигачи;
 • Стойки за климатици;
 • Антивибриращи тампони и носачи;
 • Пластмасови канали и аксесоари за тях;
 • Помпи и вани за конденз, тръби за конденз;
 • Медни тръби и фитинги;
 • Въздушни завеси и Смарт-термостати;
 • Вентилатори и рекуператори и др.

Каталогът (26 MB) може да бъде изтеглен от тук.
За цени може да се обърнете към търговските центрове на България Терм.

КОМПАКТНИ ХИБРИДНИ ИНТЕГРИРАНИ СИСТЕМИ С МОНОБЛОКОВА ИНВЕРТОРНА ТЕРМОПОМПА

    Хибридната интегрирана система BAXI  Luna Platinum CSI-i е компактна система, при която различни технологии и енергийни източници (слънчева топлина, моноблокова инверторна термопомпа и газов кондензационен котел) си взаимодействат, за да се осигурят цялостни и енергийно ефективни решения. За повече информация вижте тук..

 

 

 

Хибридни системи BAXI

С цел удовлетворявене нуждите на пазара, Baxi разви концепцията за хибридна система, която използва възможността за включване на най-подходящия за дадения момент източник на енергия. По този начин се гарантира максимална ефективност и надеждност на системата при всякакви климатични условия. Така, на пазара се появи компактната хибридна система за вграждане Baxi Duo-TEC CSI-i IN, която е изключително подходяща за малки и средни жилища, където ефективността и използването на възобновяеми източници трябва да се съчетаят с ограничени налични пространства. И Luna Platinum CSI-i е компактна хибридна система, като в нея са интегрирани всички необходими електронни и хидравлични елементи за управление на слънчева система, термопомпа и две зони с ниска температура(НТ) и една зона с висока температура(ВТ).