BG16RFOP002-2.073-21454-C01

Проект и главна цел: Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили
в резултат от епидемичния взрив от COVID-19
Номер на АДПБФП: BG16RFOP002-2.073-21454-C01
Бенефициент: БЪЛГАРИЯ ТЕРМ ООД
Обща стойност: 10 000,00 лв., от които 8 500,00 лв. европейско и 1 500,00 лв. национално
съфинансиране.
Начало: 18.01.2021 г.
Край: 18.04.2021 г


 

Прочети още: BG16RFOP002-2.073-21454-C01

България Терм предлага продукти за елиминиране на COVID 19

 

В настоящата публикация ще ви запознаем с устройства за дезинфекция на въздуха с UV-C лъчи – ефективно средство за елиминиране на бактерии и вируси, включително и на COVID 19.


Какво представляват ултравиолетовите лъчи?
Както е известно лъчите се делят на видими, инфрачервени и ултравиолетови. Последните от своя страна се класифицират на:
UV-A за придобиване на тен
UV-B с терапевтични свойства
UV-C с гермицидни свойства
UV-C лъчите елиминират бактерии, вируси, гъбички, спори, плесени и акари чрез унищожаване на тяхната ДНК, инхибиране на тяхното размножаване и разпространение.
UV-C лъчите са най-добрият метод за физическа дезинфекция с отличено съотношение разходи/ползи. Те са екологични и за разлика от химикалите работи ефективно срещу всички микроорганизми без
създават устойчивост.

UV-FAN
UV-FAN е устройство, което позволява дълбока дезинфекция на въздуха във всякакъв вид среда. Традиционните методи за почистване често не са достатъчни, за да осигурят високи нива на хигиена, постижими само чрез използването на UV-C технология. Само непрекъснатата дезинфекция може да гарантира безопасността чрез поддържане на микробния товар винаги под контрол.

 

Прочети още: България Терм предлага продукти за елиминиране на COVID 19

ВАЖНО!

Gai Balonii  За всяка поръчка над 100 лв. ще получите подарък най-новия хит на пазара "Гай Балоний" от Добри Божилов - автор на бестселърите "Задругата" и "Заветът". Моля, цитирайте промокод:BTDB2020.

 

 

ПРОДУКТИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ, КЛИМАТИЧНИ И СЛЪНЧЕВИ ИНСТАЛАЦИИ

 

Водата, която циркулира в затворени отоплителни и охладителни системи е корозивна и създава отлагания, водещи до риск от неочаквани пробойни и загуба на ефективност. За да се предотвратят и решат тези проблеми, е необходимо в инсталациите да се добавят специфични химикали и да се оставят да циркулират в тях.
Ако става въпрос за:

• Нови инсталации, то достатъчно е да се премахнат остатъците от монтажа, греси и масла с почистващ препарат и да се добави защитен химически продукт (инхибитор).
• Частично компроментирани инсталации, то е необходимо да се премахнат утайките, корозионните остатъци и металните отлагания чрeз химическо промиване и добавяне на химическа защита (инхибитор).
• Силно замърсени инсталации е необходимо да се премахнат металните оксиди и отлаганията от котлен камък със силно действащ възстановяващ препарат чрез използване на помпа с висок дебит , след което да се добави инхибитор.

В случай на подово отопление (работещо при ниска температура) е нужно да се добави биоциден дезинфектант за елиминиране и предотвратяване на корозия от бактериален произход.
В условията на студен климат системите трябва да бъдат защитени с антифризи. Водата, която циркулира във водните системи (студена вода и битова гореща вода) трябва да се обработва с дезинфектанти и с химикали, предпазващи от отлагането котлен камък и от корозия.
Парата, произведена от парогенераторите е силно корозивна, следователно вода трябва да се третира със специфични инхибитори на корозия.

Прочети още: ПРОДУКТИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ, КЛИМАТИЧНИ И СЛЪНЧЕВИ ИНСТАЛАЦИИ

ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ EOLO SLIM НА ACCORRONI

Eolo Slim е елемент на системи за климатизация с висока енергийна ефективност в модерни жилища. Захранва се с вода като отоплява помещението през зимата и го охлажда през лятото. Eolo Slim е с дебелина само 13 cm, което е почти половината спрямо традиционните вентилаторни конвектори и включва в компактната си и елегантна форма най-добрата инверторна технология. Идеален е за системи с термопомпа.

 

EOLO SLIM – пълен климатичен контрол
Всеки EOLO SLIM позволява да се зададе желаната температура на
вградения контролен панел така, че електрониката да оптимизира равновесието между енергийната ефективност и климатичния контрол.

EOLO SLIM разполага с контролен панел с възможност за свързване
към система Modbus, което позволява интегрирането му към
най-развити системи за сградна автоматизация.

Надеждността и гъвкавостта на технологията Modbus позволява пълен контрол на устройството и на климатичните зони в жилището.
Протоколите за комуникация позволяват контрол от дистанция на жилищните помещения чрез web базирани облачни решения.

Възможно е да се зададат на всеки EOLO SLIM различни температури в
отделните помещения или пък различни скорости на вентилатора,
например, за да се обезвлажни по-бързо дадено помещение през летния сезон.

EOLO SLIM - технология DC INVERTER

EOLO SLIM е комплектуван серийно с високоефективни безчеткови инверторни двигатели.
Двигателите с DC инвертор се регулират по скорост(брой обороти) и по мощност чрез електронен
импулсен контрол PWM (Pulse Width Modulation). Тази технология намалява драстично консуми-раната мощност и същевременно позволява да се постигне ефикасен контрол на двигателя с постоянни магнити.
Максималната електрическа консумация е подобна на тази на една LED лампа: Максималната консумирана мощност на EOLO SLIM 1000 е: при максимална скорост, само 32 W (15 W за EOLO
SLIM 250) и с модулация 10:1 сезонната електрическа консумация ще бъде изключително ниска.

Прочети още: ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ EOLO SLIM НА ACCORRONI