България Терм предлага продукти за елиминиране на COVID 19

 

В настоящата публикация ще ви запознаем с устройства за дезинфекция на въздуха с UV-C лъчи – ефективно средство за елиминиране на бактерии и вируси, включително и на COVID 19.


Какво представляват ултравиолетовите лъчи?
Както е известно лъчите се делят на видими, инфрачервени и ултравиолетови. Последните от своя страна се класифицират на:
UV-A за придобиване на тен
UV-B с терапевтични свойства
UV-C с гермицидни свойства
UV-C лъчите елиминират бактерии, вируси, гъбички, спори, плесени и акари чрез унищожаване на тяхната ДНК, инхибиране на тяхното размножаване и разпространение.
UV-C лъчите са най-добрият метод за физическа дезинфекция с отличено съотношение разходи/ползи. Те са екологични и за разлика от химикалите работи ефективно срещу всички микроорганизми без
създават устойчивост.

UV-FAN
UV-FAN е устройство, което позволява дълбока дезинфекция на въздуха във всякакъв вид среда. Традиционните методи за почистване често не са достатъчни, за да осигурят високи нива на хигиена, постижими само чрез използването на UV-C технология. Само непрекъснатата дезинфекция може да гарантира безопасността чрез поддържане на микробния товар винаги под контрол.

 

 

С UV-FAN е възможно да се получи дезинфекция по прост, незабавен и безопасен начин, без да се отделя топлина, без използването на течности и химикали и без и най-малкото противопоказание. Засмукван от безшумен вграден вентилатор, въздухът, присъстващ в стаята, преминава през бактерицидната камера на пречиствателя, за да бъдат обеззаразен от микроби, бактерии и вируси, но също и от химически замърсители.
В допълнение към UV-C лампите, UV-FAN съдържа и иновативен филтър TIOX®, структуриран от наночастици на титанов диоксид и сребърен прах, които засилват бактерицидния ефект на действието на ултравиолетовата лампа.
С помощта на UV-FAN се постига елиминирането (99%) на бактерии като Bacillus, Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Стафилококи и др. в рамките на броени минути работа. Гермицидната ефективност е сертифицирана от акредитирани лаборатории (SINAL) от Министерството на здравеопазването в Италия и Института по хигиена към Университета в Сиена.
Уредът може да работи непрекъснато 24 от 24 часа без противоиндикаци за присъстващите в помещението хора.


Технически характеристики
• Селективна UV-C лампа (пикова емисия при 253,7 nm.), с висока производителност, без отделяне на озон, от много чист кварц;
• Гермицидна вътрешна камера от чист огледален алуминий;
• Корпус от екструдиран алуминий, лакиран и боядисан с епоксидни прахове. (RAL 1013 - Перлено бяло);
• Непрекъснатост на обработката на въздуха 24/24 часа;
• Висока UV-C мощност;
• Специален филтър TiOX за елиминиране на замърсители и неорганични вещества (в комплекта);
• Илюминатор за контрол на лампите;
• Захранване с електронен баласт, специфичен за UV-C лъчи;
• Две UV-C лампи по 95 W;
• Обща консумирана мощност – 200 W;
• Дебит – 150 м3/ч;
• Степен на пречистване - > 99,9%;
• Подходящ за помещения до 100 м3;
• СЕ маркировка (LVD - EMC - MD - RoHS).

Ултравиолетови лампи за дезинфекция на въздуха във вентилаторни конвектори
 

Климатичните системи са идеален микрокосмос за размножаване и разпространение на патогенни микроорганизми, спори, плесени и др. Рециркулацията, термичните колебания и влажността правят така, че те да се комбинират помежду си по сложен начин и се отлагат по вътрешните повърхности


на системата за климатизация, под формата на неприятно  прилепнал биофилм, особено по пластините на топлообменниците, отлагат се в кондензните вани и запушват филтрите във въдуховодите. Слой на биофилма по - малък от половин милиметър, може да намали ефективността на инсталацията дори до 40%.

Лампата UV FCU CL, която може да се инсталира на всички съществуващи инсталации, благодарение на изключителната простота на монтажа, позволява тяхното саниране и хигиенизиране, гарантирайки по-голяма безопасност и здравословни условия за тези, които се намират, както в публични, така и в частни помещения.

 

 

 

 

Монтажът във вентилаторния конвектор е много прост; всъщност е достатъчно да закрепите лампата чрез фиксиращите щипки, доставени в комплекта, с помощта на самонарезни винтове, в свободното пространство между вентилатора и топлообменника. Електронното захранване се доставя със система за свързване щепсел/контакт, което опростява бъдещата подмяна на лампата. Обикновено се фиксира в страничното отделение и се захранва със същия първичен ток, който захранва вентилатора. За да се постигне най-добра ефективност и защита, лампата винаги трябва да остане включена. Животът на лампата е приблизително 18 000 часа непрекъсната работа. След този период (около две години) тя обаче трябва да бъде заменена поради прогресивната загуба на ефективност.
Размерът на лампата се избира на базата на дължината на конвектора.


 

Допълнителна техническа и ценова информация може да получите като се свържете с нас.