Въздушна завеса VORTICE

      VORTICE AIR DOOR

     ВЪЗДУШНА ЗАВЕСА

 

√ Eлегантен и естетичен дизайн.

√ Висока производителност (до 3600 m³/h).

√ Високата скорост на въздушния поток (11 m/s за стандартните модели, 9.5 m/s за моделите с нагревател), гарантира ефективност при монтаж  до 4 m височина .

√ Голяма гъвкавост при монтажа: предната решетка за входящия въздух позволява монтаж близо до тавана (минимум 2.3 m).

√ Лесна и бърза инсталация, благодарение на практичните скоби за закрепване.

√ Възможност за инсталация в серия, за покриване на по-големи дължини.

 

 

  Елегантен дизайн и комфортна среда

 

Въздушните завеси, монтирани над вратите създават невидима бариера, която разделя зони с различни температури и предотвратява студения въздух да излезе от помещението през лятото, а топлият през зимата. Възпрепятстват преминаването на полени (прах, газове, пушек, миризми и др.) от вън.

Въздушните завеси позволяват на клиентите да влизат и излизат свободно, без да се пречи на мястото за преминаване и видимостта в помещението.

Въздушните завеси могат да се използват също и в сградите, за разделяне на помещения с различни среди: например отоплявано помещение и не отопляван склад или салони от кухни. Това улеснява преминаването на персонала и предотвратява пропускането на миризми и пара.

 

Продуктова спецификация

- 8 модела с 4 различни дължини: 900, 1200, 1500, 2000 mm., захранвани монофазно и трифазно. 

- Вентилатори с кръстосани потоци на въздуха, осигуряват ниски нива на шум, работейки асинхронно. Двувалови, двускорости мотори за най-добър компромис между характеристики и температурата на генерирания въздух (за моделите с нагревател) и изходящ шум.

- Алуминиев (сив цвят) преден панел с вградена решетна на входящият въздух, заден черен метален панел, странични черни панели

- Регулируема клапа. 

- Дистанционно управление, водещо до: 

- ON/OFF включване

- избор по желание на работна скорост

- ключ за нагревател ON/OFF (само за моделите AIR DOOR H). Командите се подават и от уреда. Лампа на предния панел показва режима на работа на уреда.

- Само моделите AIR DOOR H са със термична защита, защитаваща го от прегряване и пик на напрежението. Автоматично отлагане на спирането на вентилатора след като се спре уреда с цел охлаждане.

- Възможност за свързване със стандартен сензор за отваряне на врата.. 

- Изолационне клас: I 

 

Приложение

Хранителната индустрия, където климатичните и хигиенните разделения са необходими между отделите в съседство, за бързо и лесно преминаване на стоки и хора:

- Болници и лаборатории; 

- Отделянето на миризмата от кухнята от салона за хранене; 

- Офиси, училища; 

- Кина, книжарници; 

- Складове и производствени отдели; 

- Барове, ресторанти, сладкарници; 

- Супермаркети; 

- Банки; 

- Плувни басейни, спортни центрове, съблекални; 

- Хладилни помещения (външно монтирани); 

 

- Оранжерии, сушилни.

 

 

Техническа спецификация

 

Размери

 

VORT PROMETEO HR 400

 ImageНа изложението ISH, което са проведе във Франкфурт през март тази година, голям интерес предизвика новият продукт на италианската фирма Vortice Elettrosociali Spa, Vort Prometeo HR 400 – модул за централизиран непрекъснат въздухообмен с вграден високоефективен рекуператор.
Съоръжението може да бъде монтирано хоризонтално или вертикално и да осигури безшумна и непрекъсната вентилация на дома. Vort Prometeo премахва „застоялия” въздух от всички мокри помещения и създава постоянен въздухопоток през жилището от сухите обитаеми помещения. Въздухът се изхвърля от жилището посредстом един от двата  вентилатора с DC-EC  двигатели, характеризиращи се ниска консумация на еленергия.

ActionClima

Image
  • Вентилаторни конвектори виж повече, PDF файл
  • Вентилаторни конвектори за висок стенен монтаж виж повече, PDF файл
  • Касетъчни вентилаторни конвектори
  • Ултратънки канални конвектори
  • Канални конвектори
  • Топловъздушни апарати
  • Аксесоари

 

Рекуператори за въздух VORT NRG HE , HRI - E

VORTICE ЛАНСИРА НОВИ СЕРИИ ВИСОКОЕФЕКТИВНИ РЕКУПЕРАТОРИ ЗА ВЪЗДУХ

vortice_logoТази година нашият партньор Vortice Elettrosociali Spa – Италия пусна на пазара три нови серии рекуператори на топлина въздух-въздух. 
Това са гамите VORT NRG HE, HRI-E и HRI. Целта беше да се предложат високоефективни енергоспестяващи изделия, които да дадат възможност на проектантите за гъвкави проектни решения, отговарящи на изискванията на инвеститора и актуалните европейски дерективи за енергийна ефективност